Pages

8 May 2012

SMK Tunku Abdul Rahman

Salam and peace.

Universiti? I'm not going there. Why? Tak dapat tawaran. Yes. Tak dapat. So tak payah nak kata aku tipu. Tak payah nak suruh aku buktikan yang aku tak tipu. Tak perlu suruh aku print screen benda alah tu.

So how? Aku pergi Form 6 jugak lah gamaknye. Dah itu ja pilihan yang aku ada. Aku ada dapat tawaran ke KTAC bidang Sains Komputer. Tapi tu kolej swasta. Tengok pinjaman PTPTN antara RM36000 ke RM64000. Cepat cepat aku reject. Sebab aku sedar family aku bukan orang yang senang.

SMK Tunku Abdul Rahman, kau je lah tempat aku lepas ni. Memang ramai pelajar cina kat situ, tapi biarlah aku belajar bergaul pulak. Asyik melekat dengan orang yang 'sama' jenis ja. Cuba bergaul 'lebih' sikit. Bukan apa. Aku guna idea ni untuk tenangkan hati. Nak biarkan hati menerima dengan apa yang diberi olehNya.

Dan kepada yang dapat tawaran U tu, tahniah diucapkan. Belajar elok elok. Sebab zaman la ni bukan senang nak dapat tempat. Kena belajaq lek lok baghu boleh dapat tawaran kemaih kemaih. Yang tak dapat macam aku ni, mesti dapat tawaran yang lain kan. Form 6 ke, matriks ke, mesti dapat kan? Pon sama. Study elok elok. Sebab aku tahu kita semua pasti akan berjaya. CONFIRM!

p/s : moral of the story is : belajar elok elok. jangan jadi macam aku. kan dah susah nak sambung belajar.

8 comments:

  1. mana2 pun kita pergi, insyaAllah boleh berjaya :)

    ReplyDelete
  2. Pakcik...
    skang ni form six tu dah kira pra-U , your sijil in STPM sama macam matrix..infact sbnrnya tahap diploma tau...
    so relax dude...
    ye?

    P/s : haha. pakai baju skolah lagi lah eyh?

    ReplyDelete